EEN PV-INSTALLATIE BESCHERMEN

schets
De DC-beveiliging (1) wordt geplaatst tussen de zonnepanelen en de omvormer. De AC-beveiliging (2) wordt in het verdeelbord geplaatst. Als de kabellengte tussen het verdeelbord en de omvormer groter is dan 10 m dient er aan de AC-zijde van de omvormer een extra beveiliging (3) te worden geïnstalleerd

HOE IS DE PV-INSTALLATIE OPGEBOUWD?

Op het dak liggen de zonnepanelen die het zonlicht omzetten in gelijkstroom. Via solarkabels loopt de gelijkstroom naar de omvormer, die de gelijkstroom omzet in wisselstroom. De solarkabels zijn met MC-connectoren op de omvormer aangesloten. Vanuit de omvormer gaat de wisselstroom richting het verdeelbord, waarna die stroom verdeeld wordt over het elektrische circuit. Bij autonome systemen bevindt zich op de gelijkstroomzijde van de omvormer een accu. De energie uit de zonnepanelen kan dan via een laadstroomregeling in een accu worden opgeslagen. Bij netgekoppelde systemen wordt de door de zon opgewekte elektriciteit die niet wordt gebruikt aan het net gegeven.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.