Bouwen voor een beter LIFE!

‘Be Reel!’ helpt gebouwen klimaatneutraal te maken tegen 2050

De Belgische plannen voor een samenleving met een koolstofarme gebouwde omgeving werden voorgesteld op de LIFE Platform Meeting over klimaatverandering en de bouwsector die op 17 juni bij elkaar kwam bij de aftrap van de Sustainable Energy Week in Brussel. Het energieverbruik in gebouwen in België ligt momenteel 70% boven het EU-gemiddelde. Er moet dus nog heel wat gebeuren om de gebouwde omgeving tegen 2050 klimaatneutraal te maken in overeenstemming met de regionale en Europese klimaat- en energiedoelstellingen.
Op de bijeenkomst zei coördinator Eddy Deruwe dat “Vlaanderen 100 miljard euro nodig heeft om te renoveren en Wallonië net zo veel.” Deruwes project richt zich op de renovatie van meer dan 8.500 woningen in Gent, Antwerpen, Mechelen, Moeskroen en La Louvière. “Wij zullen België op weg helpen om tegen 2050 alle bestaande woningen te renoveren en de uitstoot van broeikasgas en het energieverbruik met 75-80% te verminderen”, zei hij. Een belangrijk onderdeel van de plannen van LIFE ‘Be Reel!’ is het regionale plan voor renovatie (Het Vlaamse renovatiepact), dat door het Vlaams Energieagentschap werd ontwikkeld.
Bent u op zoek naar financiering voor uw duurzame bouwproject? U kunt LIFE-financiering aanvragen in het kader van een van de lopende openbare oproepen. Voor meer informatie kan u terecht op de website van ‘Be Reel!’

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.