WIJZIGEND ENERGIELANDSCHAP

Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein zegt dat het energielandschap van centrale productie zal verschuiven naar een model waarin productie en opslag lokaal of decentraal zullen gebeuren.


Hoe ziet u de energiemarkt en -prijzen de komende jaren verder evolueren?
“Het Vlaamse energielandschap staat voor een grote omwenteling. We evolueren van louter centrale productie naar een model waarin de productie en de opslag lokaal of decentraal zullen gebeuren. Consumenten worden in de toekomst meer en meer producenten. Door dichter bij de verbruiker te produceren, zal het net efficiënter worden. Ook in de energiefactuur zullen er de komende jaren nog veranderingen moeten gebeuren. De hoge energiekost is echter een aandachtspunt dat steeds wordt meegenomen, ook om de concurrentiekracht van onze internationaal opererende bedrijven te vrijwaren. Het regeerakkoord stelt ook dat we een energienorm voor energie-intensieve bedrijven zullen invoeren die moet voorkomen dat energieprijzen bij ons hoger liggen ten opzichte van buurlanden. Ook in de ons omringende landen stijgt de energiefactuur door kosten voor hernieuwbare energie (bv. Energiewende in Duitsland). De energiemarkt stopt vandaag al niet meer aan onze landsgrenzen. Samenwerking op Europees niveau is van groot belang, onder andere om te streven naar een optimale interconnectie."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.