BOUWSECTOR IS KATALYSATOR

Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Bart Tommelein trad sinds zijn aanstelling in mei 2016 nadrukkelijk op het voorplan. Hij ziet voor de bouwsector een belangrijke rol weggelegd in het behalen van de vooropgestelde energiedoelstellingen.


Draagt u de bouwsector een warm hart toe?
Bart Tommelein: “Absoluut, de bouwsector is een uitermate belangrijke sector in ons land. Als voormalig staatssecretaris voor Bestrijding van de Sociale Fraude heb ik overigens hard gestreden tegen de sociale dumping om onze bouwbedrijven te beschermen. Ik zie de bouw dan ook als een katalysator voor onze economie: als het goed gaat in de bouw, straalt dit af op heel wat andere sectoren. Ook om de vooropgestelde energiedoelstellingen te halen, hebben we de bouwsector hard nodig. Naast de industrie is ons verouderde woningpatrimonium immers een grote energievreter en net daar liggen nog grote uitdagingen om de energie-efficiëntie te verhogen, het aandeel hernieuwbare energie te doen stijgen, deze groene energie op te slaan en tot slot slim toe te passen. Om die uitdagingen waar te maken, hebben we de kennis en expertise van architecten en vakmannen nodig. Zij kunnen ervoor zorgen dat ons verouderde, niet energie-efficiënte woningpatrimonium beter gerenoveerd of 'gebenoveerd' wordt en zo klaar is voor de doelstellingen in 2050. Hierbij is kennis van nieuwe isolatietechnieken, hernieuwbare energie-installaties en tal van andere innovaties bij diverse bouwactoren cruciaal. Hiertoe is samenwerking belangrijk om de kennis van energiesystemen in gebouwen bij alle partijen te vergroten. Een goed geïnstalleerd en afgesteld toestel kan heel grote efficiëntiewinsten opleveren."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.