Opleiding bekisten op de werf dankzij Talentenwerf

45 leerlingen bouw leren praktische kneepjes van het vak

Tijdens de Bekistingsdagen haalt Talentenwerf 45 leerlingen bouw en acht vakleerkrachten (uit vijf verschillende deeltijdse scholen) uit hun klaslokaal. Aan het kruispunt Schijnpoortweg-Noordersingel zijn aan de kant van Spoor Oost bekistingswerken bezig aan de funderingen voor de toekomstige brug. Voetgangers zullen via deze passerelle veilig kunnen oversteken naar het Sportpaleis. Bouwbedrijf Franki Construct, onderdeel van de groep Willemen, voert deze werken uit. Op vraag van Talentenwerf begeleiden de werfleiders van Franki de leerlingen, die een proefopstelling met systeembekisting van DOKA uitvoeren volgens tekening. Verder krijgen de leerlingen een presentatie over de werken, een rondgang op de werf en een veiligheidsintroductie.
De Oosterweelwerf op Linkeroever zal later dit jaar nog meer opleidingsmogelijkheden bieden, niet alleen voor scholieren of studenten, maar ook voor werkzoekenden en cursisten uit bouwvakopleidingen. “We verwachten op Linkeroever nog dit jaar een forse toename van leerkansen voor verschillende doelgroepen”, voorspelt Dieter Carré, coördinator van Talentenwerf. “Die leerkansen zullen nog uitbreiden wanneer ook de werven Rechteroever en de Scheldekruising opstarten. We raden elke potentiële partner die wil meestappen in deze competentieversterkende trajecten op bouwwerven dan ook aan om ons te contacteren.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.