GROHE Goes ZERO: koolstofneutrale productie tegen 2020

GROHE heeft talrijke onderscheidingen ontvangen voor zijn inzet

Duurzaamheid is al bijna 20 jaar een vast onderdeel van GROHE’s globale strategie. Sinds 2000 engageert het bedrijf zich om al zijn producten, processen en diensten voortdurend te verbeteren op het gebied van milieubescherming en het behoud van de natuurlijke hulpbronnen. Sindsdien zet GROHE dan ook de toon binnen de industrie. Zo wil het de eerste producent binnen de sanitairindustrie zijn die in 2020 een 100% koolstofneutrale productie bereikt. GROHE zet die belofte kracht bij met het initiatief ‘GROHE goes ZERO’. Alle vijf de productievestigingen en de logistieke centra in Duitsland werden uitgerust met groene stroom. De onvermijdelijke maar beperkte CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met twee buitenlandse projecten.
“Met GROHE goes ZERO geven we het goede voorbeeld voor de hele branche”, zegt CEO Thomas Fuhr. “We gaan de uitdaging actief aan door de uitstoot van CO2 tot een absoluut minimum te beperken, en wanneer dat niet mogelijk is, te compenseren".
Het duurzaamheidsinitiatief sluit naadloos aan bij de maatregelen die in de GROHE-fabrieken doorgevoerd worden. Het bedrijf investeerde in block heating en energiecentrales en koos voor een materiaalbesparend 3D-metaaldrukproces. Sinds de introductie van het duurzaamheidsprogramma in 2014 is de energie-efficiëntie met 24% verhoogd en zijn de broeikasgasemissies met ongeveer 40% verminderd.
Om de onvermijdelijke CO2-uitstoot te compenseren, steunt GROHE projecten in India en Malawi. In het noorden van India vervangt een waterkrachtcentrale de elektriciteit die voornamelijk afkomstig is van kolengestookte centrales. In Malawi wordt een project uitgevoerd waarbij boorgaten onderhouden en hersteld worden die noodzakelijk zijn voor de productie van drinkwater. Aan de hand van die projecten zal GROHE activiteiten ondersteunen op basis van zeer strenge criteria. De maatregelen dragen ook bij aan een meer duurzame, ecologische en sociale ontwikkeling van deze derdewereldlanden.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.