Nieuwe call groene warmte

Ook voor kleinere biomassa-installaties en stadswarmtenetten

Voortaan komen ook biomassacentrales kleiner dan 1MW en stadsverwarming en -koeling in aanmerking voor de nieuwe call groene warmte. Voorwaarde is wel dat deze installaties professioneel worden uitgebaat, dat eigenaars een opleiding volgen en dat de emissies onder controle gehouden worden. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Warmte kan tot 50 procent van onze hernieuwbare energiedoelstellingen invullen. We willen daarom zo veel mogelijk warmtetechnologieën efficiënt ondersteunen.” In het Warmteplan 2020 is een tweejaarlijkse evaluatie van de calls groene warmte, restwarmte en biomethaan opgenomen. Uit die evaluatie bleek dat de vraag naar steun voor nieuwe warmtetechnieken toeneemt, waardoor voortaan ook innovatieve technologieën kunnen meedingen naar steun.
In de vernieuwde call restwarmte kan steun worden aangevraagd voor een apart warmtenet, of voor een aparte transportlijn. Deze investering komt in aanmerking voor steun wanneer het net voor 50% gevoed wordt door restwarmte of groene warmte, of uit een combinatie van de beide. Indien een steunaanvraag voor energie-efficiënte stadsverwarming en -koeling wordt ingediend, is een belangrijke voorwaarde dat het net in de toekomst verder uitgebreid kan worden. Er wordt ook rekening gehouden met de beoogde CO2-besparing bij de ingediende projecten. Hoe meer CO2-uitstoot wordt teruggedrongen, hoe meer kans een project maakt om steun te ontvangen.
Klik hier voor de volledige lijst van warmtetechnologieën die in aanmerking komen voor de toekomstige call.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.