Energietoekomst is elektrisch, duurzaam en geconnecteerd

Viessman stelt vier trends voor op Batibouw

Dreigende stroomtekorten en hogere elektriciteitsfacturen waren de afgelopen maanden voorpaginanieuws. Viessmann, een van de meest toonaangevende fabrikanten van verwarmingsoplossingen, springt in de bres voor een nieuwe aanpak. De verwarmingsspecialist doet op Batibouw, de grootste bouw- en renovatiebeurs van het land, vier trends uit de doeken die de energiemix van de toekomst zullen bepalen.
Trend 1: elektrificatie van de energiemarkt
In de verwarmingsmarkt wordt er gestaag overgeschakeld naar elektrische alternatieven. Toestellen die consumenten in staat stellen zelf stroom en warmte op te wekken, maken een steile opmars. Viessmann zet op Batibouw enkele toestellen in de kijker, zoals de Vitovalor PT2, de Vitovolt 300 (met fotovoltaïsche zonnepanelen), de Vitosol 200-FM-zonnecollectoren.
Trend 2: duurzaam verwarmen
Aangezien het aanwenden van zonne-energie en warmtepomptechnologie in België nog niet op punt staat, stelt Viessmann een aantal duurzame energieoplossingen voor.
Trend 3: connectiviteit
Geconnecteerde verwarmingstechnieken kunnen een meerwaarde bieden. Met Vitoconnect is de Viessmann-verwarmingsketel draadloos verbonden met het internet en kan je vanop afstand de ketel bedienen. Dankzij de slimme thermostaat Tado wordt de woning efficiënter verwarmd en dalen de energiekosten.
Trend 4: efficiënt verwarmen met fossiele brandstoffen
Ten slotte kan ook wie nog met fossiele brandstoffen verwarmt, op energie besparen. Viessmann introduceert zijn nieuwste gamma condensatietechnologiën, de Vitodens 050-W, 100-W, 200-W, Vitocrossal 300 CU3A, Vitorondens 200-T.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.