Renovatie van het DELTA: opvallende gevel in subtiel Naams stadslandschap

StoTherm isolatiesysteem en StoLotusan® K sierpleister ideaal geschikt voor unieke gevel

Op 21 september opende het DELTA, het gerenoveerde cultuurcentrum van Namen, officieel haar deuren. Het gebouw is volledig gerestaureerd en uitgebreid, kreeg de nieuwe naam ‘DELTA’ en de filosofie en werking werd gemoderniseerd. Samyn & Partners en Sto, expert in gevelisolatie en haar bekledingen, sloegen de handen in elkaar om voor de gevel een niet-alledaags concept uit te werken. De cilindervormige gevel maakt van het gebouw aan de oevers van de Samber een ware blikvanger in het omringende straatbeeld.
“Er is onder andere gekozen voor betonblokken om de ronde vorm van de staalconstructie aan de voet van de cilinder te volgen. Bovenop dit metselwerk is het StoTherm isolatiesysteem aangebracht. De isolatieplaten zijn ter plaatse versneden om de curve te volgen. Vervolgens zijn de voegen opgeschuimd en is het geheel opgeschuurd om tot een mooi, egaal en rond oppervlak te komen”, zegt Alexander Rickert, productmanager bij Sto. StoTherm laat bovendien een naadloze afwerking toe. Om een duurzame gevel te verzekeren, koos de architect voor een zelfreinigende sierpleister. “De StoLotusan® K sierpleister biedt een uitzonderlijke bescherming dankzij de Lotus Effect® Technology. Die berust op de bionica, een wetenschappelijke discipline die verschijnselen uit de natuur vertaalt naar technologische toepassingen. In dit geval het natuurlijke zelfreinigingseffect van de lotusplant: regenwater parelt daarbij in druppels van de lotusplant af en neemt het vuil vanop het oppervlak mee”, aldus Rickert.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.