Regie der Gebouwen en AfricaMuseum vallen in de prijzen op Publica Awards

Belang van een goede samenwerking wordt benadrukt

Op de Publica Awards, de prijzen voor de beste overheidsprojecten, zijn de Regie der Gebouwen en het AfricaMuseum in de prijzen gevallen voor de renovatie en restauratie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. In de categorie Heritage & Architecture deelden ze de eerste plaats met beeldsmederij De Maan in België. In diezelfde categorie wonnen de Regie der Gebouwen en het AfricaMuseum ook de publieksprijs.
De succesvolle renovatie en uitbreiding van het AfricaMuseum is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende partners. Dankzij de constructieve dialoog tussen het AfricaMuseum en de Regie der Gebouwen, die optrad als bouwheer, was er een duidelijke visie voor de toekomst van het museum, een conditio sine qua non voor elk project met ambitie. Gert Jansens, directeur-generaal Operationele diensten van de Regie der Gebouwen, was verheugd met de erkenning van de Publica Awards: “De Regie der Gebouwen voert een brede waaier aan projecten uit in de meest uiteenlopende gebouwen en vastgoedcomplexen, maar af en toe valt ons het voorrecht te beurt om de toekomst vorm te geven van werkelijk uitzonderlijke sites. We zijn dan ook ontzettend trots dat onze inspanningen vandaag beloond worden met zowel de juryprijs als de publieksprijs.”
De Regie der Gebouwen was nog met een tweede project genomineerd voor de Publica Awards. Het nieuwe trainingscentrum voor de federale politie voor het beheersen en beheren van geweld in Jumet was genomineerd in de categorie Security & Safety, maar kon die nominatie niet verzilveren.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.