Bamboe gevel

Bamboe verfraait gevel appartementencomplex op een veilige en duurzame manier

In Kortrijk zijn de twee bestaande appartementsblokken de Drie Hofsteden grondig gerenoveerd. Tegelijkertijd is er een derde appartementsblok gebouwd. Het ambitieniveau bij de renovatie is BEN; bij de nieuwbouw is dit lage energie. Om een natuurlijke uitstraling te bekomen werd voor de afwerking van de gevel van de nieuwbouw gekozen voor Bamboo X-treme® van MOSO. De gevelbekleding bestaat uit massieve bamboeplanken gemaakt van thermisch gemodificeerde en gecomprimeerde bamboe strips. Dankzij het unieke Thermo-Density® productieproces behaalt Bamboo X-treme® de hoogste duurzaamheidsklasse conform relevante EU-normen en neemt de stabiliteit en de hardheid sterk toe. Bamboe groeit snel terug en sterft niet uit na de oogst. Zo kan bamboe jaarlijks worden geoogst en is een bamboe plantage duurzaam en fair trade voor de boeren.
“Volgens de Belgische wetgeving voor middel- en hoogbouw moet gevelbekleding voldoen aan de klasse B-s3, d1 met betrekking tot reactie bij brand. Zonder brandvertragende behandeling voldoet geen enkele houtsoort aan deze klasse en tropisch hardhout laat zich moeilijk of niet impregneren. Bamboo X-treme® moet echter niet brandvertragend behandeld worden om te voldoen aan klasse B-s3, d1,” vertelt ir.-arch. Nancy Latruwe van B2Ai. “Na plaatsing vereisen gevels met Bamboo X-treme® gevelbekleding ook geen periodiek onderhoud. Door de hoge stabiliteit blijven de planken vlak op hun plaats. De besparing zit dus niet alleen in de behandeling, maar ook in het onderhoud van de gevel. De totale kosten over de levensduur van de gevel vallen zo lager uit.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.