Nieuw Sphere-platform moet energie-efficiëntie van gebouwen verhogen

Het digitale tweelingplatform zal gegevens over bouwmethoden, ontwerp, bouwmaterialen, structuurelementen en het bouwproces bevatten

Sphere is een nieuw initiatief van de EU in samenwerking met BASF en heeft tot doel een softwarematig digitale-tweelingplatform te ontwikkelen om de virtuele replicatie van gebouwen mogelijk te maken. Die replicatie moet helpen om de energie-efficiëntie van gebouwen te verhogen, de levenscyclus te optimaliseren en de kosten te verminderen. Deze ‘virtuele tweeling’ zal een breed scala aan gegevens over bouwmethoden, het ontwerp, de productie van bouwmaterialen, structuurelementen en het bouwproces bevatten. Het initiatief wordt gesteund door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie.
Het nieuwe digitale-tweelingplatform is gebaseerd op Building Information Modeling (BIM). De bouwexperts van BASF’s Master Builders Solutions® beschikken over een uitgebreide expertise op het gebied van deze technologie. “Voor ons vormen virtuele gebouwmodellen een belangrijke technologie voor het bedenken en ontwerpen van bouwwerken”, aldus Philipp Kley, senior vice president Construction Chemicals Europe bij BASF. “Wij willen innovatieve softwaretechnologieën gebruiken om een voortrekkersrol te spelen op het gebied van Industrie 4.0 in de bouwsector.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.