Crematorium Siesegem door KAAN Architecten

Een oase van herinnering opgenomen in het landschap

KAAN Architecten heeft vlak bij Aalst het nieuwe Crematorium Siesegem ontworpen, nadat het in 2012 een internationale competitie had gewonnen. Het gebouw bestaat uit verschillende ruimten die in een symbiotische relatie staan met de rustgevende omgeving. Al bij aankomst brengen de golvende, groene heuvels een gevoel van sereniteit en vertraging teweeg. De architectuur begeleidt, zowel metaforisch als fysiek, een soort van overgang van een drukke buitenwereld naar een ingetogen interieur. Hoewel de logistiek van crematoria vaak complex is, heeft KAAN Architecten een gebouw ontworpen dat vanzelfsprekend en natuurlijk aanvoelt in gebruik. Door de hoge plafonds en het overvloedige daglicht voelen de binnenruimten weids aan. De twee ceremoniële zalen bieden zicht op groene patio’s die in verbinding staan met het omringende landschap. De vereniging van natuur en daglicht vormt een tegenwicht voor de intense momenten van verdriet van de nabestaanden. Naast de twee ceremoniële zalen, maken ook de technische ruimten waar het crematieproces plaatsvindt, fundamenteel deel uit van het ontwerp. De materiaalkeuze en de detaillering zijn van groot belang om tot een onverstoorde atmosfeer te komen. Een belangrijke rol is weggelegd voor Ceppo di Gré marmer, dat een visueel samenhangend patroon vormt op vloeren en wanden. Net als de architectuur brengt ook het interieur kalmte en bevordert het reflectie.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.