Monument wordt hedendaagse werkomgeving

B30 biedt ruimte aan vijf unieke gebruikers

Met het project B30 transformeert KAAN Architecten een Nederlands rijksmonument tot een hedendaagse werkomgeving waarin vijf bijzondere gebruikers – de onafhankelijke planbureaus CPB, SCP en PBL, de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur en de Autoriteit Persoonsgegevens – ruimte krijgen. B30, gelegen aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag, werd ingezonden voor de internationale prijsvraag van het Rijksvastgoedbedrijf, en betekende in 2014 de overwinning voor het consortium bestaande uit Facilicom, Braaksma & Roos Architectenbureau, Deerns, Pieters Bouwtechniek, RebelGroup en KAAN Architecten. Het originele gebouw van Daniel E.C. Knuttel dateert uit 1917 en werd in 1994 al eens gerenoveerd. KAAN zorgt echter voor een uitbreiding van het oorspronkelijk ontwerp, met foyers aan beide zijden, en bouwt het gesloten, hiërarchische gebouw – in lijn met de vroeg 20ste eeuwse representatie van een sterke, wakende overheid – om tot een open, transparante ruimte met heldere plattegrond. Het monument wordt daarbij niet als dood museumstuk gezien, maar als vitaal en duurzaam onderdeel van het totaalontwerp. (Foto's © Karin Borghouts)

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.