Stroombegrenzende toestellen

Whitepaper rond de beveiliging van personen en machines tegen schadelijke foutstromen

Een bedrijfszekere werking van machines is essentieel voor een bedrijf om de kans op machinestilstand tot een minimum te beperken en de productiviteit te verhogen. Een betrouwbare werking is mogelijk met aangepaste technologie conform de geldende normen en veiligheidseisen. Hieronder vallen ook technologieën voor circuitbescherming, zoals aardlekschakelaars, die apparatuur én operatoren beschermen tegen de schadelijke effecten van foutstromen. In deze whitepaper bespreekt Peter-Lukas Genowitz, Product Manager RCCB bij Eaton, de schadelijke effecten van elektrische stroom op het menselijk lichaam, de werking van aardlekschakelaars, de installatie van de beveiligings­componenten en hun rol binnen de circuitbeveiliging. Deze paper is interessant voor diegenen die de juiste technologieën willen toepassen volgens de geldende lokale wettelijke vereisten. Alleen dan kunnen deze de verwachte efficiëntie en winstgevendheid opleveren en tegelijkertijd machineoperators adequaat beschermen.
De paper biedt een overzicht van de verschillende typen aardlekschakelaars en aardlekautomaten en beschrijft het de belangrijkste internationale normen voor aardlekbeveilgingscomponenten. Daarnaast worden er adviezen gegeven over de selectie van de meest geschikte technologie voor een bepaalde toepassing. Dit is de eerste van drie whitepapers waarin de auteurs zich verdiepen in het onderwerp foutstroom.
Download de whitepaper gratis via de site van Eaton.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.