GEBOUWBEHEERSYSTEEM DAT IEDEREEN ZICH KAN VEROORLOVEN

Walter Van Noten is vakman, blogger en zaak­voerder van Havacman, een adviesbureau voor hydraulische centrale verwarming www.havacman.be

Thermostaatkranen spelen sleutelrol in strijd tegen energieverspilling. Ze bestaan al lang, zijn relatief goedkoop en lijken wat vanzelfsprekend. Soms worden ze onbegrepen, geringschat of zelfs misbruikt. Het lijkt evident dat er nu nieuwere en betere alternatieven zijn. Vooral voor bestaande installaties zijn de alternatieven schaars, en thermostaatkranen vervullen meer dan ooit een sleutelrol in de strijd tegen energieverspilling. Een van die fundamenten is een betere controle over de ruimtetemperatuur. Thermostaatkranen verzorgen die controle, maar dat kunnen ze niet alleen.

Thermostaatkranen maken steeds deel uit van een ruimere regelstrategie. We wijden een hele videoreeks aan de basisregelstrategieën voor hydraulische centrale verwarming:

Uit “De fundamenten van cv-optimalisatie” van Havacman. Klik op de tegels hieronder voor meer fragmenten. In het volgende deel leer je over de cruciale invloed van de ruimtetemperatuur op het energieverbruik.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.