TECHNOLOGIENEUTRAAL BELEID
HEEFT MEER KANS OP SLAGEN

“Er is een grotere 'sense of urgency' nodig"

Tijdens de toelichting van zijn visie op het evenement 'groots in warmte' deed Christophe Leroy, managing director bij Remeha, de aanwezigen nadenken over de oplossingen die voorhanden zijn om de doelstellingen te halen in 2030 en, bij uitbreiding, hoe men aan de eisen kan tegemoetkomen die worden opgelegd tegen de deadline in 2050. Zijn voornaamste boodschap was dat men als overheid, als Europa, niet alle eieren in een en dezelfde mand mag leggen. “Alles elektrisch is zeker niet de oplossing. Het voeren van een technologieneutraal beleid is van uitermate groot belang om o.a. de ontwikkelingen in onze sector te blijven stimuleren", vertelt Leroy.


MINDER CO2-UITSTOOT ALS LEIDRAAD

Tegen 2020 moet elke Europese lidstaat 20% minder CO2-uitstoot realiseren t.o.v. 1990, moet er in totaal 20% minder elektriciteit worden verbruikt en dient 20% van het totale energieverbruik afkomstig te zijn uit hernieuwbare energiebronnen. Een decennium later verdubbelt de eis naar uitstoot, moet het aandeel hernieuwbare energie met 7% gestegen zijn en wordt ook verwacht dat de energie-efficiëntie stijgt tot 27%. Twintig jaar later, tegen 2050, moet men de CO2-uitstoot reduceren tot 80-95% ten opzichte van 1990.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.