PRAKTIJKVOORBEELDEN VAN VRAAGGESTUURDE VENTILATIE

INFRAX DILBEEK

Dit kantoorgebouw met E50 en K23 is uitgerust met mechanische balansventilatie, waarbij elk landschapskantoor (circa 200 m2) voorzien is van een eigen VAV-box en toevoerroosters in de vloer langs de ramen. Het CO2-setpoint is ingesteld op 700 ppm (IDA klasse 1) en de meting gebeurt ter hoogte van de extractie. Het debiet van de aan- en afvoer is ingesteld op 550. 1.400 m3/u. Voor de controlemetingen werd boven elk bureau een CO2-sensor geplaatst. Ook de temperatuur, het debiet en de bezettingsgraad werden opgevolgd. De ventilatie-efficiëntie werd berekend volgens EN 13779.


CO2-concentratie:
de CO2-concentratie boven de bureaus bedroeg gemiddeld tussen de 500 en 600 ppm, en waarden boven 700 ppm werden snel gecorrigeerd. De resultaten waren ook erg homogeen, met min of meer dezelfde waarden boven elk bureau. Enkel ter hoogte van de effectieve sensor, bij de extractie, bedroeg de CO2-concentratie gemiddeld 100 ppm meer dan elders.

Ventilatie-efficiëntie:
deze bedroeg 1,50 (± 0,4) in de periode van 15 tot 18 februari 2016 en 1,49 (± 0,14) in de periode van 29 februari tot 4 maart. Dit stemt overeen met de typische waarden voor balansventilatie, die doorgaans tussen 1 en 2 liggen. Er is met andere woorden een goede mix tussen aan- en afvoer van ventilatielucht.

Dit is een plus artikel. Abonneer om dit artikel verder te lezen.

Dit is een plus artikel

Abonneer om dit artikel te lezen

Reageer

Gerelateerde artikels
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.