AANDACHTSPUNTEN BIJ HYBRIDE VENTILATIESYSTEMEN

Ventileer niet meer dan nodig

Wanneer verschillende technieken worden gecombineerd, loopt de benodigde technische ruimte al snel op Combineer het warmtepompsysteem met een vraaggestuurd ventilatiesysteem C (het merendeel van de systemen C werkt vandaag vraaggestuurd). Het afvoerdebiet wordt dan per locatie slim geregeld (via metingen van sensoren op CO2, vocht, VOC's enz.). Op die manier kan het ventilatiedebiet (en kunnen de ventilatieverliezen) beperkt worden wanneer er geen aanwezigheid is of als de luchtkwaliteit onder controle is.


Enkel ventilatielucht of ook buitenlucht?

Er moet geval per geval worden nagegaan of er voldoende luchtdebiet gegarandeerd is voor een goede werking van de warmtepomp (bv. 300 m³/h). Meer ventileren dan nodig om voldoende debiet te halen, doet de energiezuinige werking teniet. Beter is om bijkomend buitenlucht binnen te zuigen (de binnen- en buitenlucht wordt gemengd) om voldoende luchtaanvoer voor de warmtepomp te garanderen. Het actuele totale afvoerdebiet van de ventilatie wordt dan gemeten en in functie daarvan wordt geen, meer of minder buitenlucht aangezogen.

Dit is een plus artikel. Abonneer om dit artikel verder te lezen.

Dit is een plus artikel

Abonneer om dit artikel te lezen

Reageer

Gerelateerde artikels
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Elektricien 

Elektricien maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.