26 april 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE ELEKTRO-INSTALLATEUR

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxInstallatie in explosiegevoelige zone geen kinderspel

Eén van de belangrijke schakels in de correcte uitvoering van de ATEX-richtlijnen is de elektricien. Hij of zij moet zich er altijd van vergewissen of er ATEX-zones in een bedrijf zijn. Lees er hier alles over.

Dieter Devriendt
bladmanager

ATEX BIEDT STOF TOT NADENKEN

Stofexplosies kunnen beschouwd worden als een grote problematiek in tal van sectoren. Het risico is dan ook reëel, niet enkel bij schrijnwerkerijen of andere houtverwerkende bedrijven, maar eender welke firma met een eigen spuitcabine of verfmenglabo, industriële bakkerijen, meelverwerkende firma's of ondernemingen gespecialiseerd in de opslag van granen.
Volledig artikel lezen

VEILIGHEID IN ALLE OMSTANDIGHEDEN

160pxGEWISS presenteert zijn nieuwe gamma draaischeidingsschakelaars die zich onderscheiden door een uitstekende weerstand tegen schokken, uv-stralen en chemische stoffen en een nieuw, praktisch en moderner design.
Volledig artikel lezen

UW BEDRIJF IN DE SPOTLIGHTS

Het vakblad Elektricien houdt graag de vinger aan de pols van de sector. Dit doen wij o.a. aan de hand van interviews met een elektricien of zaakvoerder van een elektro-installatiebedrijf.
Lees meer

DIGITALISERING RODE DRAAD DOORHEEN CEBEO TECHNOLOGIE 2019

160pxCebeo bekleedt als groothandel de unieke positie tussen de fabrikant en de gebruiker van de producten die het verdeelt. In die rol organiseert de distributeur elke twee jaar de vakbeurs Cebeo Technologie, traditioneel een forum waar partners-fabrikanten hun innovaties rechtstreeks voorstellen aan de professionele installateurs en gebruikers.
Volledig artikel lezen

STUDIENAMIDDAG OPENBARE VERLICHTING

Het Belgisch Instituut voor Verlichtingskunde (BIV) organiseert op donderdag 16 mei een studiedag over de openbare verlichting en de normering errond. Er rijzen immers tal van vragen rond onze openbare buitenverlichting: hoe verlicht je kruispunten, rotondes of zebrapaden? Hoe verschilt dat met de openbare verlichting in een woonwijk of een winkelcentrum? Bovendien is het niet eenvoudig om voorgestelde oplossingen met elkaar te vergelijken, om objectief te kunnen oordelen over de beste oplossing voor een specifieke situatie.
Lees meer

HERBELEEF DE SANILEC AWARDS 2019

Een event als de Sanilec Awards houden we uiteraard niet graag binnenskamers. Het verloop van de avond werd daarom ook op beeld vastgelegd door onze fotograaf en de filmploeg van Dobbit TV.
Volledig artikel lezen

ZONNEPANELEN: GLAS-GLAS OF GLAS-FOLIE?

160pxSinds vernieuwde technieken ervoor hebben gezorgd dat glas-glas zonnepanelen aanzienlijk lichter zijn geworden, zijn de zonnepanelen bezig met een opmars. Nu het enige nadeel - het gewicht - geen nadeel meer is, lijken de dagen voor glas-folie zonnepanelen dan ook geteld.
Volledig artikel lezen

“VEILIGHEID HOUDT NIET OP BIJ DE NOODUITGANG"

160px“Veiligheid houdt niet op bij de nooduitgang"In het geval van brand, stroomuitval of andere calamiteiten is efficiënt werkende vluchtrouteverlichting en -aanduiding onmisbaar.
Volledig artikel lezen

GARANTIES VAN OORSPRONG VOOR GROENE ENERGIE

De Vlaamse Regering heeft het ontwerpbesluit van Minister van Energie Lydia Peeters rond een systeem van garanties van oorsprong voor groene energie goedgekeurd.
Lees meer

HOE DE JUISTE BAND VOOR DE JUISTE BESTELWAGEN KIEZEN?

De rolweerstand van een autoband moet beperkt blijven om de brandstofzuinigheid van het voertuig niet te benadelen. Anderzijds moeten die banden - naast grip- en slijtvastheid op zowel droog als nat wegdek - voldoende rijcomfort en remvermogen demonstreren.
Volledig artikel lezen

http://elektricien.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Installatie in explosiegevoelige zone geen kinderspel

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be