naar top
Menu
Logo Print

"De traditionele elektricien bestaat straks niet meer"

Elektrotechniek 2018 in het teken van de nieuwe E-installateur
magazine

Elektrotechnische installateurs hebben iets langer dan gebruikelijk moeten wachten op hun tweejaarlijkse vakbeurs Elektrotechniek. Organisator Jaarbeurs is immers druk bezig geweest een nieuw concept te ontwikkelen dat beter aansluit bij de behoeftes van bezoeker en de ontwikkelingen in de markt. Uit de bevragingen bleek vooral een duidelijke behoefte aan verschillende platforms voor de werktuigbouwkundige en de elektrotechnische installateur. "Hoewel de vakgebieden van de W- en de E-installateur steeds meer naar elkaar toeschuiven, denk bijvoorbeeld aan zonnecollectoren, hebben zij duidelijk andere drijfveren”, aldus brandmanager Yvette van Leeuwen. “De traditionele elektricien bestaat straks trouwens niet meer”, voegt van Leeuwen toe. “De E-installateur wordt steeds meer een alleskunner.” Als belangrijkste thema’s kwamen dan ook Open Source & Connectivity, Education & Development en Digital & Technology uit de bus.

Het Elektrotechniekteam van Jaarbeurs geeft de beurs nu verder vorm in samenwerking met focusgroepen, een adviesraad van bezoekers en (potentiële) exposanten. Al zo’n 60 partijen gaven aan concrete interesse te hebben in deelname.

De nieuwe editie van het vakevenement zal plaatsvinden van 6 t.e.m. 8 november 2018. Komende weken zullen de eerste namen bekendgemaakt worden; rond de zomer volgt het programma.