naar top
Menu
Logo Print

Hygiënische overwegingen bij bekabeling

Stem materiaalkeuze steeds af op de toepassing
magazine

Hygiëne en reinigbaarheid zijn aandachtspunten die in de food & beverage-sector steeds belangrijker worden. Door de mondialisering van de markt kunnen calamiteiten vandaag namelijk een catastrofale impact hebben. De uitvoering van regelgeving en normen is echter niet overal hetzelfde en per toepassing zijn er grote verschillen. Neemt de mens wortelsap en kokosolie bijvoorbeeld moeiteloos op, dan zullen veel thermoplastische kunststoffen (PVC), als ze hiermee in contact komen, op korte termijn vergaan. Bij de productie van pasta komt dan weer melkzuur vrij, dat op zijn beurt de coating van aluminium en messing legeringen op connectoren en wartels aantast. Ook reinigingsmiddelen en -methodes veranderen, waardoor Lapp moet anticiperen op de chemische samenstelling van deze nieuwe oplossingen er de materiaalkeuze op moet afstemmen.

Meer informatie over deze problematiek en mogelijke oplossingen vindt u hier.

LAPP

LAPP

VAN DIJKLAAN 16
5581 WG WAALRE
+31402285000
+31402285010