naar top
Menu
Logo Print

Recordomzet voor Stiebel Eltron in 2017

Magische grens van 500 miljoen euro overschreden!
magazine

De fabrikant van verwarmings- en warmwatertoestellen Stiebel Eltron meldt verheugd dat het in 2017 de hoogste omzet in het 93-jarig bestaan van de onderneming heeft geboekt. Het internationaal actieve concern, met hoofdkantoor in Holzminden, in de Duitse deelstaat Nedersaksen, heeft voor de eerste keer de kaap van 500 miljoen euro overschreden. "Dat is een grandioos succes, waarop we heel trots zijn", maakt bedrijfsleider Nicholas Matten (rechts op de foto) bekend. "Het half miljard was bijna een magische grens voor ons geworden. Dit jaar, dat nu ten einde loopt, zijn we er eindelijk in geslaagd deze grens te overschrijden. Ik ben al onze medewerkers dankbaar dat wij vandaag dit succes kunnen vieren", voegt Kai Schiefelbein (links op de foto) daar nog aan toe. De recordomzet bedroeg tot nog toe 483 miljoen euro, een resultaat dat werd geboekt in 2012. In 2016 haalde Stiebel Eltron een omzet van ca. 478 miljoen euro. De stijging in de voorbije twaalf maanden is te danken aan groei in alle relevante afdelingen: zowel bij de hernieuwbare energie met warmtepompen en ventilatiesystemen alsook bij de elektrische waterverwarmingstoestellen met doorstromers en kleine en staande boilers. "Bovendien tekenden we zowel in ons thuisland Duitsland als op de internationale markt een stijging op", licht Nicholas Matten toe. De definitieve cijfers bij de afsluiting van het boekjaar 2017 zullen bekend zijn aan het einde van het eerste kwartaal van 2018. 

STIEBEL ELTRON

STIEBEL ELTRON

'T HOFVELD 6/-D1
1702 GROOT-BIJGAARDEN
+3224232222
-
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

STIEBEL ELTRON heeft al 35 jaar ervaring in warmtepompen en is specialist in systeemtechniek.
STIEBEL ELTRON biedt een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten. Welke systeemoplossing u ook kiest, met onze producten bent u altijd verzekerd van echt comfort.
Warmtepompen, ventilatiesystemen met warmterecuperatie en zonne-installaties winnen energie uit de omgeving en gebruiken ze voor verwarming, koeling en warmwaterbereiding. Met STIEBEL ELTRON bent u aangesloten op de schoonste, goedkoopste en meest stabiele energieleverancier ter wereld: de natuur.
De warmtepompinstallatie is zelfs bij buitentemperaturen van -20 °C nog economisch verantwoord. Over een heel jaar krijgt u van de natuur meer dan de helft van de normale stookkosten cadeau.
Moderne ventilatiesystemen voeren tot 90 % van de energie die verloren gaat bij klassiek ventileren met open vensters, terug naar het verwarmingscircuit.
Zonne-installaties bieden een uitstekende mogelijkheid om goedkoop warm water te bereiden. In het koud seizoen heeft de zon nog voldoende kracht om zo’n 30% van de vereiste energie te leveren. In de zomer wordt de volledige behoefte gedekt.

  •   
  •   
  •   
  •   
  •