naar top
Menu
Logo Print

Inzet op innovatie werpt vruchten af

Gilde Buy Out Partners stapt in als aandeelhouder Esdec
magazine

Op 22 maart is Gilde Buy Out Partners toegetreden als nieuwe aandeelhouder in Esdec. Esdec ontwikkelt, produceert en levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op alle type daken. “Het bedrijf valt op door haar sterke producten en snelle groei”, zegt Maurits Boomsma van Gilde Buy Out Partners. “We zijn onder de indruk van wat het management team, samen met Dolfin en Holland Venture, de afgelopen jaren heeft bereikt en van de innovaties die nog steeds worden gedaan.”

Opmerkelijk is onder andere de nominatie voor FD Gazellen 2017 en de overwinning bij de Solar Innovation Award 2017. Maar Esdec blijft ook uitpakken met nieuwe producten, zorgde onlangs voor de versterking van het managementteam, breidde het R&D team uit naar 10 fte en bouwt ondertussen aan een innovatiecentrum van ruim 1000 vierkante meter.

“We zien volop mogelijkheden om in de volgende fase voor de onderneming samen met het management de groei verder te versnellen,” besluit Boomsma, “zowel in de EU als in de VS en zowel organisch als door middel van acquisities.”