naar top
Menu
Logo Print

Toekomstbestendig lichtplan helpt duurzaamheidsambities te realiseren

Curve is het duurzaamste kantoorgebouw van Ijsselstein
magazine

De nieuwste technieken, duurzame materialen en veel glas. De ambitie om van de Curve het meest duurzame kantoorgebouw van IJsselstein (Nederland) te maken, is bereikt. TRILUX leverde met het lichtplan alvast een stevige bijdrage aan die duurzaamheidsambities. “Het pand is volledig uitgerust met ledverlichting en intelligent gemaakt met het door ons ontwikkelde lichtmanagementsysteem LiveLink”, aldus accountmanager Raymond van Dijken. “Dankzij de LiveLink app zijn armaturen individueel en in groepen te dimmen op smartphone en tablet. Dit verhoogt het comfort op de werkplek.”

Voor de open gangzones ontwikkelde TRILUX een speciale dimtechniek. “De Onplana LED armaturen branden standaard op 50% van het totale vermogen”, legt van Dijken uit. “Voor de gangzones geeft dit ruim voldoende licht, terwijl het heel wat energie bespaart en de levensduur van de armaturen verlengt. Maar wordt de gangverlichting toch naar 100% geschakeld, dan is er voldoende licht om extra werkplekken te creëren.” In de parkeergarages brandt de verlichting bij onvoldoende daglicht dan weer standaard op 20%. “Bij aankomst van een voertuig, gaan diverse zones naar 100%”, aldus van Dijken.

Het pand is naast de intelligente duurzame ledverlichting trouwens uitgerust met PV panelen. Daarmee is het zelfvoorzienend op het gebied van elektrische energie. Door het vele glas in de gevels en de weinige verlaagde plafonds heeft het gebouw daarnaast een zeer open industriële uitstraling gekregen.

TRILUX

TRILUX

+3215409010
+3215208624